in

De Lancia Delta Safarista is een restomod van Automobili Amos

Restomods zijn hot en bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn durven goud geld te vragen voor hun creaties. Een Singer 911 kost met gemak 1 miljoen euro, voor een Kimera EVO37 moet je €500.000 achterlaten, de Redux BMW E30 is dik €380.000 en Alfaholics GTA moet ruim 300.000 euro kosten. Als je denkt dat deze Lancia Delta Safarista van Automobili Amos een koopje is dan heb je het mis: €570,000, exclusief de donorauto uiteraard!

Deze Safari-rallyauto is gebaseerd op een Delta Integrale 16V, waarvan Automobili Amos maximaal 10 eenheden gaat bouwen om de exclusiviteit te waarborgen. De op maat gemaakte carrosserie van koolstofvezel is een driedeursconversie met een brede bodykit, vierkante spatborden en nieuw bumperwerk. De Safarista heeft een verhoogde ophanging met off-road-banden waardoor hij elk terrein aankan.

Om in het rallythema te blijven is de cabine volledig gestript en door Automobili Amos voorzien van een volledige rolkooi, een paar kuipstoelen met vierpuntsgordels, een handrem in racestijl, een groot reservewiel en een brandblusser.

Kopers krijgen naast de gepimpte Lancia ook een Safarista-programma, zodat ze veilig hun grenzen en die van hun auto kunnen aftasten in de Zweedse ijsring en de duinen van Saudi-Arabië. De eerste leveringen staan gepland voor 2023.

Video: Lancia Delta Safarista van Automobili Amos

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bumperklever wil confrontatie met dashcammer

Bumperklever wil confrontatie met dashcammer

Porsche 992 Turbo S vs 992 GT3 vs 991 GT2 RS

Porsche 992 Turbo S vs 992 GT3 vs 991 GT2 RS