in

Dit is Fernando Alonso’s 2019 Indy 500-bolide

Twee jaar geleden maakte Fernando Alonso een uitstapje naar de IndyCar Series om deel te nemen aan de Indy 500. De Spanjaard liet de Grand Prix van Monaco schieten, die had hij al op zijn naam staan en in de dramatische McLaren-Honda MCL32 speelde hij slechts een bijrol, om jacht te maken op het tweede deel van de ‘Triple Crown of Motorsport’.

Alonso kon prima meekomen op de bloedsnelle oval in Indianapolis, hij kwalificeerde zich als vijfde, reed enige tijd aan de leiding en leek een serieuze kanshebber op de overwinning. Tot 12 ronden voor de finish zijn Honda-motor plofte. Hoe ironisch.

In 2019 keert Fernando Alonso terug naar de Indy 500. Inmiddels heeft hij de 24 uur van Le Mans ook gewonnen en dus ontbreekt alleen deze race nog voor de ‘Triple’. Alonso zal gaan rijden met startnummer #66, een verwijzing naar de allereerste zege van McLaren op de ‘Brickyard’ in 1972, door Mark Donohue in de M16 Indycar. De Chevrolet-aangedreven Dallara waarmee Alonso eind mei zijn jacht op de Triple Crown hoopt te voltooien is uitgerust met dezelfde oranje/blauwe kleurstelling die ook op de F1-bolides van McLaren te zien is dit seizoen.

Fernando zal op 24 april voor het eerst testen met de nieuwe Indycar-bolide voorzien van de low-downforce aerokit. Eerder dit jaar reed Alonso al met de high-downforce aerokit, maar die zal niet gebruikt worden op ovals.

Video: Fernando Alonso’s 2019 Indy 500-bolide

Dit is Fernando Alonso’s 2019 Indy 500-bolide

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *