in

Dit is Ferrari’s enige 712 Can-Am raceauto

In 1971 besloot Ferrari deel te nemen aan de Can-Am Series, zoals Porsche, McLaren, March en Lola al hadden gedaan. De Italianen huurden Mario Andretti in als coureur en modificeerden een Ferrari 512M om aan de Can-Am maatstaven te voldoen.

Dat hield in het dak verwijderen en de grootste motor erin hangen die Ferrari ooit heeft gebouwd, een 7.0-liter V12 met 670 pk. Het Can-Am avontuur van de Italiaanse fabrikant werd geen succes, Andretti kwam eenmaal als vierde over de streep en behaalde verder geen noemenswaardige resultaten.

Na één jaar hield Ferrari het voor gezien en verkocht de 712 Can-Am aan een privéteam. Tijdens het Goodwood Festival of Speed reed de huidige eigenaar, Paul Knapfield, de machtige Ferrari de heuvel op en trakteerde het publiek op een unieke demo van deze onbekende Ferrari.

Video: Dit is Ferrari’s enige 712 Can-Am raceauto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2020 - Road America Highlights

IndyCar 2020 – Road America Highlights

Straatracers zien vrachtwagen over het hoofd

Straatracers zien vrachtwagen over het hoofd