in

Ferrari aan het werk op Nordschleife met F12 Berlinetta

Ferrari is de laatste tijd op de Nordschleife gespot met de F12 Berlinetta. Hoewel het Italiaanse merk Ring tijden niet zo serieus neemt als Nissan, Porsche en Renault lijkt het er toch op dat ze nu willen laten zien waar de F12 Berlinetta toe in staat is.

Eind vorige maand, tijdens een testsessie waarbij Ferrari de baan voor zichzelf had, filmde spotter Touriclips de F12 Berlinetta tijdens een run van drie ronden. De eerste ronde leek een op een warm-up lap, tijdens de tweede ronde kwam de GT in volle vaart voorbij vliegen en het derde rondje reed de bestuurder weer rustig om de auto af te koelen.

Op het dak van de Ferrari F12 Berlinetta is meetapparatuur zichtbaar waardoor het gerucht al snel ging over een Nordschleife Lap. De filmer klokte met zijn iPhone, na wat correcties, een tijd van 7:08 minuten. Hiermee zou de 740 pk sterke Ferrari in de buurt zitten van de GT-R Nismo tijd en zelfs de snelste, straatlegale, achterwielaangedreven, productieauto zijn. Dat is natuurlijk alleen maar omdat McLaren en Ferrari geen tijden bekend hebben gemaakt van de P1 en LaFerrari.

Bekijk de clip hieronder en laat ons weten wat jij denkt, updates of een serieuze Ring tijd?

Video: Ferrari F12 Berlinetta op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen test FR 3.5 en wordt Red Bull Junior

Max Verstappen test FR 3.5 en wordt Red Bull Junior

BMW E46 M3 Touring

BMW M3 Touring knalt als een war zone