in

Ferrari Daytona SP3 Rijtest in de Ardennen

De Ferrari Daytona SP3 werd begin dit jaar voor het eerst in volle glorie gespot en de eerste leveringen aan klanten zijn inmiddels begonnen. Voordat alle exemplaren de fabriek verlaten mocht Top Gear-presentator Jack Rix een dagje op pad in de Ardennen met één van de 599 SP3’s.

Mocht je de het achtergrondverhaal van de Daytona SP3 nog niet kennen, hier een korte samenvatting. Het is het derde model, na de Monza SP1 & SP2, in de uiterst exclusieve Icona-serie. In deze serie bouwt Ferrari limited edition modellen met een verwijzing naar haar rijke verleden. Zo refereert de Daytona SP3 aan sport prototypen als de 330 P4, de 312 P en 512 S, waarmee Ferrari eind jaren ’60 en begin jaren ’70 grote successen boekte tijdens de 24 uur van Daytona.

Onderhuids is de Daytona SP3 een LaFerrari, zowel het chassis als de aandrijflijn zijn gebruikt voor deze gelimiteerde Ferrari. De 6,5-liter-V12-motor is wel aangepakt en produceert nu 840 pk en 697 Nm koppel met een redline van 9.500 toeren per minuut. Het KERS is achterwege gelaten en mede daardoor is het gewicht gedaald tot slechts 1.480 kilo. Nul tot honderd kilometer per uur gaat in 2.5 seconden en van 0 naar 200km/h  gaat in 7,4 seconden.

De prijs bedraagt ruim 3 miljoen euro en zoals gebruikelijk bij dit soort limited editions zijn alle 599 exemplaren al verkocht. Dat we een rijtest van de Ferrari Daytona SP3 krijgen voorgeschoteld is dus behoorlijk uniek.

Video: Ferrari Daytona SP3 Rijtest

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van 2022 week 23

De Motorsport Crashes van 2022 week 23

Bestuurder met haast in de Gaasperdammertunnel

Bestuurder met haast in de Gaasperdammertunnel