in

Ferrari presenteert jubileumauto F1-75

Donderdag 17 februari, de voormalig NBA-ster Michael Jordan is jarig (59) en het is 155 jaar geleden dat het Suezkanaal geopend werd. Maar bovenal is vandaag de onthulling van de F1-75, de nieuwe Formule 1-auto van Scuderia Ferrari voor het komende seizoen! 

De F1-75 lijkt qua livery geïnspireerd op de Ferrari 641 uit 1990. Met deze auto won Ferrari zes Grand Prix en werd het nagenoeg wereldkampioen. Kan de nieuwe Ferrari F1-75 dit ook waarmaken?

Het moet dit jaar gaan gebeuren met dezelfde opstelling als vorig jaar, de Monegask Charles Leclerc en Spanjaard Carlos Sainz. De door Ferrari opgeleide Leclerc eindigde als 7e plaats in het wereldkampioenschap. Zijn Spaanse teamgenoot Sainz scoorde vijfeneenhalve punt meer en kon zich met een 5e plek in het wereldkampioenschap kronen tot ‘best of the rest’.  

Dit jaar wil Ferrari als vanouds weer meedoen om de prijzen, dit moet gebeuren met de F1-75, Ferrari eert hiermee de al 75 jaar durende deelname aan de Formule 1. Hiermee is het de langst durende verbintenis binnen de sport! Kunnen ze bij de Scuderia dit jubileum verzegelen met een kampioenschap?

Video: Presentatie Ferrari F1-75

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Veloqx Fangio V12 debuteert op circuit in Abu Dhabi

Veloqx Fangio V12 debuteert op het circuit in Abu Dhabi

2022 Rivian R1T Review

2022 Rivian R1T Review