in

FIA WEC 2016 – Bahrein Highlights

Na achttien jaar racen trekt Audi zich terug uit de langeafstandsracerij, men deed dat in stijl door de zes uurs race in Bahrein met een 1-2 finish af te sluiten. De race werd gewonnen door Audi #8 waar Di Grassi, Jarvis en Loïc Duval achter het stuur zaten. André Lotterer, Marcel Fässler en Benoît Tréluyer stuurden de Audi #7 naar de tweede stek, nadat zij de wedstrijd van de vierde plaats waren begonnen.

Mark Webber zette in Bahrein een punt achter zijn autosportloopbaan. De Australiër is inmiddels veertig en vond het tijd om te stoppen. Hij deed dat helaas niet met een tweede titel in het FIA WEC, Romain Dumas, Neel Jani en Marc Lieb hadden aan een zesde plaats genoeg om met Porsche #2 de titel binnen te slepen. Webber en  teamgenoten Timo Bernhard en Brendon Hartley eindigde wel op het podium naast de twee Audi equipes.

Voor Toyota was het wederom een teleurstellend jaar. Men had in sommige races wel de snelheid, zoals in Le Mans en Fuji, maar over het algemeen kon de Japanse fabrikant nooit echt een vuist maken tegen de Duitse concurrentie. Highlights van de laatste race van seizoen 2016 kun je natuurlijk hieronder bekijken.

Video: FIA WEC 2016 – Bahrein Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

bugatti-chiron-death-valley-750x420

Een konvooi van Bugatti Chiron’s in Death Valley

Laurens Vanthoor Crash

Laurens Vanthoor ondersteboven met Audi R8 in Macau