in

FIA WEC 2016 – Circuit of the Americas Highlights

Net als in Mexico had Audi zich ook in Amerika verzekerd van pole position. Het team uit Ingolstadt heeft sinds Spa-Francorchamps, vier wedstrijden geleden, geen race meer gewonnen en was er dus op gebrand om de pole position eindelijk eens te verzilveren.

Tijdens de eerste helft van de zes uur durende race op Circuit of the Americas was Audi het sterkst, de twee bolides pakten meer dan een minuut voorsprong in de wedstrijd. Maar in het derde uur sloeg het noodlot toe, de leidende #8 kreeg elektrische problemen en dat gaf de leiding in handen van Audi #7. Niet veel later profiteerde Porsche optimaal van een Full Course Yellow, de Audi’s hadden hun pitstop al gemaakt en hierdoor kon de #1 Porsche rustig een pitstop doen en met twintig seconden voorsprong de baan weer op komen.

Met nog anderhalf uur te gaan raakte Benoit Treluyer in de Audi #7 een van de Ford GT’s en ging de muur in. Het kostte bijna zes ronden om de auto te herstellen waardoor deze Audi kansloos was voor een podium. Audi #8 wist zich nog wel terug te vechten naar een tweede plaats, ten koste van Toyota, maar kwam bij het vallen van de zwart-wit geblokte vlag 23 seconden tekort op de #1 Porsche.

Mark Webber, Timo Bernhard en Brendon Hartley hebben nu drie races op rij gewonnen in het FIA WEC. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan, Fuji, Shanghai en Bahrein.

Video: Circuit of the Americas Highlights

Foto via Kurt Bradley

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

indycar-2016-sonoma-highlights

IndyCar 2016 – De ontknoping op Sonoma

bmw-m6-joyride

Pennzoil stuurt een BMW M6 door de Tundra