in

FIA WEC 2018 – Spa-Francorchamps Highlights

De eerste ronde van het FIA World Endurance Championship Super Season werd verreden op Spa-Francorchamps. Met het wegvallen van Porsche, en Audi twee jaar geleden, is Toyota het enige overgebleven fabrieksteam in de LMP1-klasse. Het team uit Keulen behaalde dan ook met overmacht een 1-2 finish, met Fernando Alonso als grote winnaar op het hoogste treetje.

De Spanjaard reed samen met Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi naar de overwinning tijdens de 6 uur van Spa-Francorchamps. De Toyota TS050 Hybrid van Alonso vertrok vanaf pole position, doordat de zusterauto vanuit de pitsstraat moest starten vanwege onregelmatigheden met de fuel flow meter. Voor Alonso was het alweer vijf jaar geleden dat hij een race won, de Spaanse Grand Prix in 2013 was zijn laatste overwinning in Formule 1.

In de LMP2-klasse werd de race gewonnen door G-Drive Racing met Jean-Eric Vergne, Roman Rusinov en Andrea Pizzitola. Het enige team die het G-Drive Racing nog lastig kon maken was Racing Team Nederland met Giedo van der Garde, Jan Lammers en Frits van Eerd. Het Nederlandse team ging even aan de leiding maar moest vanwege een probleem de pitbox opzoeken.

Het eerste FIA WEC-weekend van 2018 werd opgeschrikt door twee zeer zware, bijna identieke crashes in Eau Rouge-Raidillon. Pietro Fittipaldi brak beide benen in zijn Gibson LMP1, Harry Tincknell kon gelukkig wel ongedeerd uit zijn Ford GT stappen.

Video: FIA WEC 2018 – Spa-Francorchamps Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Nigel-Petrie-Toyota-Hilux

Deze Toyota Hilux is build to drift

Mustang Season

Oppassen: Warm weather means it’s Mustang season