in

Formule 1 2012 – Indian Grand Prix Highlights

De Formule 1 Grand Prix van India was wederom een makkelijke prooi voor Sebastian Vettel. Het hele weekend stond er geen maat op de Red Bull-coureur, met 100 punten uit de laatste 4 races heeft hij het kampioenschap stevig naar zich toe getrokken. Dankzij een aantal geniale vondsten van Adrian Newey is de Red Bull RB8 nauwelijks te stoppen.

Kamikazeacties bij de start bleven , in tegenstelling tot de twee voorgaande Grand Prix’, achterwege. Dat wil niet zeggen dat de openingsfase niet spectaculair was, Fernando Alonso en de beide McLaren’s vochten een verbeten duel uit om de derde plaats terwijl de Red Bulls vooraan direct wegrijden.

Michael Schumacher en Jean-Eric Vergne komen elkaar, net als in Singapore, wederom tegen op de baan. Het resultaat is een kapotte voorvleugel voor de Toro Rosso coureur en een lekke achterband voor de zevenvoudig wereldkampioen. Voor enige actie moeten we sowieso in de middenmoot zitten, Sebastian Vettel rijdt namelijk gestaag weg bij teamgenoot Webber, terwijl de Australiër weinig te duchten heeft van Fernando Alonso en diens achtervolgers.

In de middenmoot vechten onder andere Williams, Toro Rosso en Sauber in de staart van het seizoen nog enkele prestigeduels uit. Dit resulteert in lekke achterbanden voor Perez en Maldonado in duels waarbij wordt gereden met het mes tussen de tanden. Vervelend voor beide heren maar de duels zijn een verademing om naar te kijken gezien er aan de kop van het veld weinig veranderd.

Sebastian Vettel pakt zijn 4e overwinning op rij en gaat aan de leiding van het Formule 1 kampioenschap, Webber kreeg wederom problemen met zijn KERS waardoor Fernando Alonso de tweede positie kon overnemen. Achter Webber vinden we Hamilton op plek 4, Button op 5, gevolgd door Massa op 6. Räikkönen, Nico Hülkenberg, Romain Grosjean en Bruno Senna maken de top tien compleet. De officiële highlights video kun hieronder bekijken.

Video: Indian Grand Prix Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gordel vs Geen Gordel

Gordel vs Geen Gordel

Alex Zanardi in de BMW M3 DTM op Nurburgring

Alex Zanardi in de BMW M3 DTM op Nurburgring