in

Formule 1 2013 – China Grand Prix Highlights

De Grand Prix van China was een tactisch steekspel die Fernando Alonso perfect uitvoerde. De Spanjaard ging als beste om met het onvoorspelbare rubber van Pirelli en won voor Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton. Sebastian Vettel had wellicht de snelste auto maar een andere strategie zorgde ervoor dat hij niet kon vechten voor de overwinning.

Tijdens het Grand Prix weekend ging het gesprek van de dag nog steeds over de teamorders en strubbelingen bij Red Bull. Hoewel alle betrokken partijen verklaarde dat de lucht geklaard was kon Sebastian Vettel het niet laten om op een persconferentie te zeggen “Mark verdiende het gewoon niet om te winnen. Ik heb nog nooit steun van hem gehad.” De Grand Prix van China zou helaas geen nieuwe strijd krijgen tussen de beide Red Bull coureurs, Mark Webber had te weinig benzine in zijn RB9 en moest achteraan van start gaan.

Lewis Hamilton schreef geschiedenis door als tweede Britse coureur, naast Sir Stirling Moss, een pole position te pakken met een Mercedes-Benz Formule 1 auto. De Mercedes W04 is snel in kwalificatie maar kan in de race nog niet concurreren met Red Bull, Lotus en Ferrari, daarentegen is dit waarschijnlijk al een betere start van het seizoen dan waar Lewis ooit op had durven hopen. Erg lang kon Hamilton niet genieten van zijn eerste positie want beide Ferrari’s kwamen al snel voorbij. Het Pirelli rubber zorgt voor een nieuwe dimensie aan tactiek en tyre management, je kunt niet meer voluit racen zonder na te denken over de banden. Dat was vorig seizoen leuk maar dit seizoen is Pirelli wellicht wat doorgeslagen, de zachte band hield het slechts een paar rondjes vol en veel teams klagen dat dit niet de juiste richting is voor Formule 1. Daar zijn wij het wel mee eens, hoe denken jullie hierover?

Hieronder kun je de officiële Formule 1 2013 China Grand Prix highlights bekijken.

Video: China Grand Prix Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

The Drift Chronicles Part 1 - De Droom

The Drift Chronicles Part 1 – De Droom

Depth of Speed – British Mania

Depth of Speed – British Mania