in

Formule 1 2015 – Hungarian Grand Prix Highlights

Normaal gesproken is de Grand Prix van Hongarije niet de meest spectaculaire race op de kalender, als de 4,3 km lange Hungaroring namelijk ergens beroemd om staat dan is het wel het gebrek aan inhaalmogelijkheden. Maar niet dit jaar, nee tot dusver was dit misschien wel de meest vermakelijke race van het seizoen.

Op zaterdag claimde Lewis Hamilton zijn negende pole position van het seizoen, in 10 races. De Brit is onverslaanbaar in de kwalificatie maar wist van tot dusver slechts 5 poles te verzilveren in een overwinning. Bij de start van de Grand Prix van Hongarije werden de twee Mercedessen direct gepasseerd door de Ferrari’s van Vettel en Raikkonen. Niet veel later werd Hamilton ook nog naast de baan gedrukt door zijn teamgenoot waardoor hij veel plaatsen verloor, er stond dus een heuse inhaalrace op het programma voor de regerend wereldkampioen.

Sebastian Vettel wist zich vooraan uitstekend te handhaven, ondanks een safety car reed de Duitser zonder problemen naar zijn tweede zege van het seizoen. Lange tijd leek het erop dat het een dubbelslag zou worden voor Ferrari, maar veertien ronden voor het einde moest de SF15-T van Kimi de pist in met een defecte MGU-K unit. Hierdoor schoof Kvyat op naar de tweede stek en Ricciardo naar de derde plaats.

Max Verstappen finishte als vierde, een prestatie van wereldformaat en heel even leek een derde plek erin te zitten toen Ricciardo de pits opzocht voor een nieuwe voorvleugel. Helaas kwam de Australiër voor Max de baan op en dus zat een evenaring van zijn vaders prestatie er net niet in.

Alle actie uit Hongarije nog even herbeleven kan via onderstaande highlight clip van Formula 1!

Video: Hongarije Grand Prix Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC 2015 - Rally Finland Highlights

WRC 2015 – Rally Finland Highlights

Rides - BMW E90 M3 WTCC

Rides – BMW E90 M3 WTCC