in

Formule 1 2020 – Highlights tweede testdag Barcelona

Kimi Raikkonen eindigde de tweede testdag bovenaan de tijdenlijst in zijn Alfa Romeo C39. Met een tijd van 1.17.091 was hij iets langzamer dan de snelste tijd van Lewis Hamilton op de eerste testdag, maar tijden zijn nu nog van ondergeschikt belang.

Net als gisteren was Sergio Perez wederom in de top 3 te vinden met de Racing Point. De Mexicaan noteerde de tweede tijd en reed bovendien 145 ronden. Daniel Ricciardo sloot de dag als derde af, ondanks dat hij maar 41 ronden reed en daarmee het minste aantal ronden aflegde van alle coureurs.

De top teams lieten zich niet zien in het bovenste gedeelte van de tijdenlijst. Vettel en Leclerc kwamen met de Ferrari SF1000 niet verder plek 6 en 8, terwijl de Mercedes-coureurs zelfs genoegen moesten nemen met plek 9 en 13. Uiteraard zegt deze rangschikking helemaal niets en zijn ronden belangrijker dan tijden, wat dat betreft deed de Mercedes W11 het uitstekend want die ging het circuit in Barcelona 183 keer rond.

De dag eindigde met een code rood voor de stilgevallen Alfa Romeo van Raikkonen, de eerste van deze testweek. Het hoogtepunt van de tweede testdag was natuurlijk de onthulling van het DAS-systeem, meer daarover in deze analyse.

Video: Formule 1 2020 – Highlights tweede testdag Barcelona

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E36 STW Hillclimb

BMW E36 320i STW produceert een heerlijk geluid

De 1.250 pk Czinger 21C nader bekeken

De 1.250 pk Czinger 21C nader bekeken