in

Formule 1 2014 – Hungarian Grand Prix Highlights

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik vind het Formule 1 seizoen van 2014 toch behoorlijk vermakelijk. Natuurlijk is Mercedes dominant, maar het is niet één coureur zoals afgelopen jaren het geval was met Sebastian Vettel. Hamilton en Rosberg zijn aan elkaar gewaagd en het lot wil dat slechts 11 punten de twee teamgenoten scheiden.

Na een vermakelijk Britse Grand Prix en een zeer vermakelijk Duitse Grand Prix, was de Grand Prix van Hongarije simpelweg briljant. Lewis Hamilton had voor de zoveelste keer materiaalpech toen zijn Mercedes motor tijdens de kwalificatie in brand vloog en daardoor als laatste en vanuit de pitsstraat moest starten. Teamgenoot Rosberg greep zonder problemen de pole positie voor Vettel, Bottas, Riciardo en Alonso.

Een half uur voor de race begon het flink te regenen waarna alle coureurs intermediates lieten monteren. Nico Rosberg behield de leiding en bouwde snel een grote voorsprong op Valtteri Bottas op, die de tweede plaats had overgenomen van Sebastian Vettel. Achteraan beleefde Hamilton een dramatische start, bij de tweede bocht stond hij al achterstevoren tegen de vangrail aan maar had geen schade. Hierna begon Hamilton zich door het veld naar voren te werken terwijl vooraan Rosberg maar bleef uitlopen op Bottas.

Marcus Ericsson zorgde met een flink crash in bocht drie voor een safety car en dat gooide het veld flink door elkaar. De top 4 had de ingang van de pitsstraat namelijk al gepasseerd en moest dus een ronde wachten, dit gaf de leiding in handen van Ricciardo. Het gehele veld liet slicks monteren, behalve de McLaren coureurs Button en Magnussen. Na de herstart droogde de baan snel op en dus moesten beide coureurs de pits in om alsnog slicks te laten monteren.

In ronde 23 kwam de safety car opnieuw de baan op, ditmaal na een harde crash van Sergio Perez op het rechte stuk. Niet veel later ging Sebastian Vettel er op hetzelfde punt af maar hij kon zijn auto wel uit de muur houden, het betekende echter wel dat de Duitser geen kans meer maakte op een podium. Die strijd ging tussen Alonso, Hamilton en Ricciardo waarbij de Australiër de meest verse (zachte) banden had.

De goedlachse Ricciardo passeerde vervolgens vrij snel Lewis Hamilton en ging één ronde later voorbij aan Fernando Alonso. Met nog drie ronden te gaan kwam zijn zege niet meer in gevaar. Alonso finishte op een prachte tweede plaats met een auto die daar helemaal niet thuis hoort. Hamilton kwam van plek 22 en wist wederom het podium te bereiken, daarvoor moest hij wel zijn teamgenoot van zich af slaan en wat (belachelijke) teamorders negeren.

Zoals gebruikelijk hebben we hieronder weer de officiële highlights van de Grand Prix van Hongarije.

Video: Formule 1 – Hungary Grand Prix 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Official Gumball 3000 Film 2014

Official Gumball 3000 Film 2014

Filmstunt verloopt niet volgens plan

Filmstunt verloopt niet volgens plan