in

Hennessey Venom F5 haalt 437 km/h tijdens testrun

Er zijn diverse fabrikanten bezig met de ontwikkeling van een hypercar die de 300 mph (482 km/h) barrière kan doorbreken. Om er een officieel record van te maken moeten er twee runs in tegengestelde richting gereden worden. Dat deze snelheid extreem moeilijk te halen is, blijkt uit het feit dat het record op dit moment staat op 455 km/h.

Het huidige record werd vorig jaar neergezet door SSC Tuatara, nadat ze eerder een valse claim deden van 532 km/h. Koenigsegg kwam in 2017 met de Agera RS tot een gemiddelde van 447,19 km/h en Bugatti staat momenteel op de derde plaats met 431 kilometer per uur. Er is echter een kleine kanttekening.

Bugatti heeft in 2019 met de Chiron Super Sport 300+ een snelheid van, jawel, 304 mph gehaald! De barrière is dus doorbroken met een straatauto, echter was dit een pre-productieauto en deed Bugatti slechts één run. Om het officieel te maken moeten er twee runs gedaan worden in tegengestelde richting, om voordeel van wind mee uit te sluiten.

Nu jullie helemaal up to date zijn, stellen we de volgende uitdager aan jullie voor. De Hennessey Venom F5. Geïntroduceerd in 2017 en na vijf jaar ontwikkeling is er eindelijk een rijdend prototype. Die beschikt over een twin turbo 6,6-liter V8-motor met 1.817 pk en 1.618 Nm koppel. De topsnelheid moet uiteindelijk 311 mijl per uur bedragen, oftewel 500 km/h.

Om dat doel te bereiken en uiteindelijk de barrière van 300 mph te doorbreken, heeft de Venom F5 de laatste tijd hogesnelheidstests ondergaan en het resultaat is gedocumenteerd in de onderstaande video. Voor nu bleef de Venom F5 steken op 437 km/h, maar er zit nog meer in het vat.

Video: Hennessey Venom F5 haalt 437 km/h tijdens testrun

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren Artura GT4 gespot op Monza

McLaren Artura GT4 gespot op Monza

Bellende bestuurder heeft extreem veel geluk bij frontale botsing

Bellende bestuurder heeft extreem veel geluk bij frontale botsing