in

Hier zaten we op te wachten; Alfa Romeo Giulia QV

Wat is hij mooi, de Alfa Romeo Giulia QV! Alfa Romeo gaat back to basic met de Giulia en richt zich op de echte autoliefhebber die puur rijplezier zoekt.

De Giulia QV heeft een aluminium 3.0-liter V6-motor met dubbele turbo, door ingenieurs van Ferrari is hier 510 pk uit gepeuterd waardoor de 1530 kg wegende Alfa in 3.9 tellen naar 100 kilometer per uur sprint. Als je even wilt cruisen maakt de V6-motor gebruik van elektronische cilinderuitschakeling om het brandstofverbruik te bevorderen. Het topmodel heeft een gewichtsverdeling van 50-50 en achterwielaandrijving of vierwielaandrijving, wat een nieuws!

De Alfa Romeo Giulia QV wordt een heuse concurrent voor de Mercedes C63 AMG S en de BMW M3, met een pk/gewichtsverhouding van 1 pk per 3 kilogram heeft hij de beste verhouding in het segment. Men heeft het gewicht zo laag weten te houden middels een aandrijfas, motorkap, dak en stoelframe van koolstofvezel. Daarnaast zijn de motor, remmen, ophanging en portieren vervaardigd van aluminium en zijn er carbon keramische remschijven geïnstalleerd.

Met zo’n korte overhang, een Actieve Aerodynamische Splitter, Torque Vectoring, Integrated Brake System en de bekende DNA-knop met Race stand belooft de Giulia QV een echte rijdersauto te worden. Er komen uiteraard ook nog instapmodellen met minder krachtige vier- en zescilinder motoren maar daar rept Alfa Romeo voorlopig met geen woord over. Alles draait op dit moment om het topmodel en daar kunnen we ze geen ongelijk in geven.

Begin volgend jaar moet de Giulia in de showroom staan, prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt evenals de andere motorvarianten. Zijn jullie al verliefd?

Video: Alfa Romeo Giulia QV Promo

Hier zaten we op te wachten; Alfa Romeo Giulia QV

Wat vond je van deze video?

Eén reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =