in

Hoogtepunten van de WEC kwalificatie in Bahrain.

De seizoensfinale van het World Endurance Championship 2016 is om meerdere reden heel bijzonder te noemen. Hoewel Porsche het constructeurskampioenschap in Shanghai heeft gewonnen is het nog niet bekend welke coureurs het kampioenschap gaan winnen. De nummer 2 Porsche maakt met 17 punten voorsprong op Toyota wel de meeste kans. Daarom is het zeker de moeite waard om naar de hoogtepunten van de WEC kwalificatie in Bahrain te kijken.

Verliet Peugeot al een aantal jaar geleden het kampioenschap, na deze seizoensfinale zal ook Audi afscheid nemen van het World Endurance Championship. Het vertrek van Audi zal het kampioenschap in de LMP1 klasse minder interessant / spannend maken en daarnaast doet ook Rebellion een stapje terug naar de LMP2.

Minder spannend maar net zo opmerkelijk is het vertrek van 2015 WEC kampioen Mark Webber. De Australiër stopt na een mooie carriere met racen en het zal waarschijnlijk tot emotionele taferelen leiden aan het einde van de race.

Video: WEC kwalificatie in Bahrain

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

jay-leno-en-patrick-dempsey-750x420

Patrick Dempsey en Jay Leno in een Porsche 911 RS

bugatti-chiron-death-valley-750x420

Een konvooi van Bugatti Chiron’s in Death Valley