in

In NASCAR is wraak nemen heel normaal

No, no, he didn’t slam you, he didn’t bump you, he didn’t nudge you… he *rubbed* you. And rubbin, son, is racin” aldus Harry in de film Days of Thunder. Het lijkt misschien een afgezaagde quote maar in NASCAR is dit wel het geval.

De rode #18-auto van Kyle Busch had de leiding op Chicagoland Speedway met nog een handvol ronden te gaan. Kyle Larson in de nummer 42 auto jaagt op Busch, met Kevin Harvick niet ver achter hem op de derde plaats. Het leek erop dat Larson niet in staat was om Busch nog in te halen, maar in de laatste ronde nam Larson ontzettend veel snelheid mee door een hoge lijn te rijden.

Larson dook vervolgens onderlangs, een slide job, maar raakte bij het uitkomen van de bocht de auto van Kyle Busch die daardoor tegen de muur kwam en de leiding verloor. Als NASCAR-coureur weet je dat als je iemand in de muur duwt hij wraak neemt, helemaal als het gaat om de overwinning. Dat is precies wat Busch deed in de laatste twee bochten, hij duwde Larson in een spin, maakte zelf nog even contact met de muur, maar won de race.

Wraak nemen in NASCAR is heel normaal en de wedstrijdleiding grijpt zelden in. Het meest opvallende was Larson na afloop Busch gewoon feliciteerde met zijn overwinning; “I thought it was free game. I ran into him first, he got me after that, maybe a little bit worse than I got him, but that’s alright. I love racing Kyle. I know all of you fans are probably mad at him, but, hey, we put on a hell of a show for you guys and that was a blast.

Video: In NASCAR is wraak nemen heel normaal

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Achtervolging A15

Megacrash met 180 km/h na achtervolging op A15

Tesla Electric GT Review

Tiff Needell test Tesla Electric GT raceauto