in

IndyCar 2016 – Montoya wint opening in St. Petersburg

Will Power veroverde zaterdag pole-position voor de eerste IndyCar race van het seizoen in St. Petersburg. Zondagochtend moest de Australiër echter afzeggen omdat hij een lichte hersenschudding bleek te hebben, opgelopen tijdens een van de vrije trainingen. Hierdoor mocht teamgenoot Simon Pagenaud de race van pole position starten.

Pagenaud domineerde de openingsfase van de race, gevolgd door Montoya en regerend IndyCar-kampioen Scott Dixon. Na een korte neutralisatie vanwege een gespinde Marco Andretti ontstond er tijdens de herstart complete chaos, Carlos Munoz tikte Graham Rahal achterstevoren in bocht vier en vervolgens stonden er elf IndyCars stil op de baan.

Conor Daly profiteerde het meest van deze chaos, hij was net gestopt en schoof hierdoor op naar de kop van het veld omdat de rest de pits opzocht voor banden en brandstof. Niet lang na de herstart manoeuvreerde Montoya zijn Penske-bolide echter langs Daly om de leiding over te nemen. Simon Pagenaud volgde het voorbeeld van zijn teamgenoot en sloot achter de Colombiaan aan op de tweede positie. Hij was echter niet bij machte om Montoya van wederom een overwinning in St. Petersburg af te houden.

Voor het tweede jaar op rij een 1-2 finish voor Team Penske en een goede start voor vice-kampioen Montoya.

Video: IndyCar 2016 – St. Petersburg Highlights

Crash in bocht vier

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren P1 GTR spint in Corkscrew

Mclaren P1 GTR spint in de beroemde Corkscrew

BMW M2 Topsnelheid

BMW M2 topsnelheid run op de Autobahn