in

IndyCar 2016 – Texas 600 Highlights

Op 12 juni moest de Firestone 600 op de Texas Motor Speedway worden afgebroken na 71 ronden vanwege regen. Afgelopen weekend werden de resterende wedstrijdronden afgewerkt en het werd een bloedstollende slot.

James Hinchcliffe domineerde het grootste deel van de race en leek op weg naar een overwinning. Maar in de slotfase van de race begonnen coureurs meer risico’s te nemen wat resulteerden in een aantal crashes en dus safety cars. Hierdoor schoof het veld ineen en opeens zat iedereen binnen schootsafstand van Hinchcliffe.

De laatste herstart was waanzinnig, de koplopers gingen drie- en vier rijen breed over het circuit en vochten voor iedere centimeter op het circuit. In de laatste ronde maakte Grahal Rahal zijn move op Hinchcliffe en die bleek succesvol. Met een belachelijk kleine marge, 0.0080 seconden, pakte hij de overwinning op Texas Motor Speedway.

Met nog twee races te gaan heeft Pagenaud 28 punten voorsprong op teamgenoot Will Power. De volgende IndyCar races zijn 4 september op Watkins Glen en 18 september op Sonoma.

Video: IndyCar 2016 – Texas 600 Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M235i Racing spint twee keer in dezelfde bocht

BMW M235i Racing spint twee keer in dezelfde bocht

2000 Schumacher vs Hakkinen - 2016 Verstappen vs Hakkinen

2000 Schumacher vs Hakkinen – 2016 Verstappen vs Raikkonen