in

IndyCar 2018 – Indy 500 Highlights

De 102e editie van de  Indianapolis 500 is gewonnen door Will Power. De Australiër won de beroemdste oval race ter wereld nog nooit en is de opvolger van Takuma Sato. Ed Carpenter vertrok van pole position en zou de hele race in de top 3 rijden, maar hij was in de laatste paar ronden niet sterk genoeg om Will Power van de zege af te houden.

De Indy 500 kende dit jaar een aantal crashes, maar gelukkig niet zo hard als vorig jaar. De allereerste crash in de wedstrijd schakelde titelverdediger Takuma Sato uit. De Japanner klapte op James Davison, die met lage snelheid over de baan reed. Kort daarna vloog Ed Jones de muur in bij bocht 2 en niet veel later klapte Danica Patrick in diezelfde muur. Een vervelend einde voor Patrick, die haar helm aan de wilgen hangt.

Naarmate de race vorderde crashte ook Sebastian Bourdais, Sage Karam en Helio Castroneves. De laatste 30 ronden stonden in het teken van brandstof sparen, wie kon de race uitrijden en wie moesten er nog naar binnen om te tanken. Heel even leek het erop dat Stefan Wilson, Oriol Servia en Jack Harvey om de zege konden vechten maar met nog 4 ronden te gaan moest dit trio toch de pits opzoeken om te tanken. Dit gaf de leiding in handen van Will Power die wél genoeg brandstof had en vrij gemakkelijk naar de finish reed.

Video: IndyCar 2018 – Indy 500 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Indycar on fire Indy 500 2018

IndyCar rijdt brandend weg tijdens Indy 500 2018

Lancia Stratos HF Zero Concept Ville D'este

De unieke Lancia Stratos Zero Concept bij Villa d’Este 2018