in

Is de McLaren 570GT echt een luxe en comfortabele supercar?

Het gamma van McLaren breidt snel uit, naast de 570S, 650S, 675LT, P1 en de P1 GTR is er nu de 570GT. Een McLaren die volgens zijn naam een Gran Turismo zou moeten zijn, een zachtere versie van de 570S met meer comfort en meer opslagruimte.

De ophanging en de stuurbekrachtiging van de 570GT zijn dusdanig afgesteld dat de bestuurder ook bij lange ritten fit blijft. Binnenin hebben de inzittende minder last van storende geluiden dankzij een stiller uitlaatsysteem, een stiltefunctie voor de ventilatie en Pirelli-banden met minder rolgeluiden. Aan snelheid heeft de McLaren overigens niets ingeleverd, de V8 biturbo levert nog steeds 570 pk en sprint in 3.4 seconden naar 100 km/h.

Tijdens een collectieve testdag op Tenerife mochten diverse journalisten het eiland verkennen met de McLaren 570GT, Alex van Carfection was een van die journalisten en hij maakte onderstaande review.

Video: McLaren 570GT Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Liberty Walk Ferrari 458 doet wat donuts

Liberty Walk Ferrari 458 doet wat donuts

Onboard bij Ayrton Senna in Monaco blijft fantastisch

Onboard bij Ayrton Senna in Monaco blijft fantastisch