in

Jaguar F-Pace S Review

Jaguar’s eerste poging voor een SUV is de F-Pace en in 2013 zagen we het eerste prototype, ruim twee en een half jaar later is de nieuwe Jaguar eindelijk af en kroop Carfection achter het stuur om te zien of de SUV geslaagd is.

De Jaguar F-Pace S waarmee Carfection rijdt is voorzien van een 380 pk sterke 3.0-liter V6 met supercharger uit de F-type. Deze vierwielaangedreven benzineversie beschikt over een 8-trapsautomaat en zoeft in minder dan 5.5 seconden naar 100 kilometer per uur. Dit exemplaar kost in Nederland €101.600 maar er is al een F-Pace vanaf €52.850, dan beschik je over een 180 pk sterke 2.0-liter dieselmotor met handgeschakelde zesbak en achterwielaandrijving.

De F-Pace wordt in veel verschillende uitvoeringen geleverd en zal ongetwijfeld een verkooptopper worden voor Jaguar. Hij is goedkoper dan zijn grootste concurrent, de Porsche Macan, en is wat ons betreft een stuk mooier dan een Q5/X3. Is Jaguar’s missie om een SUV te bouwen geslaagd? Na het bekijken van onderstaande video kan ik daarop alleen een volmondig ja zeggen.

Video: Jaguar F-Pace S Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Beverly Hills beauties

Beverly Hills Beauties krijgen payback van MX-5 coureurs

De snelste Audi S3 ter wereld

De snelste Audi S3 ter wereld