in

Jason Plato test Lamborghini Countach LPI 800-4

Fifth Gear-presentator en coureur Jason Plato mocht een dag doorbrengen met de nieuwe Lamborghini Countach LPI 800-4. Een zeldzaam model waarvan slechts 112 exemplaren gemaakt worden en dit witte exemplaar is de persauto van Lamborghini.

We hebben dit specifieke exemplaar al vaker gezien, onder andere tijdens de onthulling en op de Stelvio Pas. Er is dus weinig nieuws te zien als je voorgaande video’s ook al bekeken hebt, behalve dat het mooie beelden zijn van de Countach LPI 800-4 in de Schotse natuur.

Jason Plato concludeert dat de nieuwe Countach in feite niets meer is dan een marketing cashcow voor Lamborghini. De 2.6 miljoen euro kostende retro supercar is onderhuids namelijk exact hetzelfde als de Sián, er is alleen een nieuwe carrosserie ontworpen die refereert aan de oude Countach.

Cashcow of niet, de fabrikant uit Sant’Agata Bolognese wist alle exemplaren in no time te verkopen en daarmee een flinke som geld binnen te harken. Wat vinden jullie van de Countach LPI 800-4? Wij missen de iconische achtervleugel wel een beetje.

Video: Jason Plato test Lamborghini Countach LPI 800-4

Jason Plato test Lamborghini Countach LPI 800-4

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *