in

The McLaren Cars – MP4/4

De McLaren MP4/4 is de succesvolste auto in de geschiedenis van de Formule 1. Met de komst van de 700 pk sterke Honda 1.5 liter RA168E V6 turbo en Ayrton Senna als nieuwe teamgenoot van Alain Prost was McLaren in 1988 onverslaanbaar.

Het duo won 15 van de 16 Grand Prix, alleen in Monza greep men na de zege nadat Ayrton Senna in leidende positie zich vergiste in een achterligger. Met nog 2 ronden te gaan ramde Schlesser’s de McLaren MP4/4 van Senna op de achterkant en ruïneerde hiermee de winning streak van McLaren. In totaal won Senna acht races en Prost zeven races.

Minstens zo indrukwekkend zijn het aantal pole positions, 13 voor Senna tegenover 2 voor Alain Prost. Tel daarbij op dat de McLaren Mp4/4 maar liefst 93% van alle raceronden aan kop lag en je kunt alleen maar een diepe buiging maken voor deze prachtige auto.

Wil je meer weten over dat bijzondere jaar met Senna en Prost, bekijk dan de F1 Legends aflevering met Alain Prost.

Video: McLaren MP4/4

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

FIA GT Series 2013 - Season Review

FIA GT Series 2013 – Season Review

Gemballa's Panamera is met 338 km/h de snelste 2 ton Sedan

Gemballa’s Panamera is met 338 km/h de snelste 2 ton Sedan