in

McLaren P1 GTR ontmoet de iconische McLaren F1 GTR

Twee decennia nadat de McLaren F1 GTR de 24 Uren van Le Mans won maakt de McLaren P1 GTR zijn debuut op de 2015 Geneva Motor Show.

De P1 GTR is gespoten in ongeveer dezelfde livery als de geel met groene McLaren F1 GTR chassis #06R, een eerbetoon aan de auto die zijn plek in de autosportgeschiedenis heeft verdiend. De circuitauto past in hetzelfde rijtje als de FXX K en Zonda R, een exclusieve racer van 2.5 miljoen euro die je alleen kunt kopen als je ook een P1 bezit.

De P1 GTR heeft dezelfde 3.8-liter twin turbo V8-motor met een sterke elektromotor, maar in plaats van 916 pk levert hij nu 1.000 pk. McLaren heeft de spoorbreedte met 8 centimeter vergroot en hij ligt 5 centimeter lager bij de grond, daarnaast is er een vaste achtervleugel met DRS-systeem gemonteerd en een grotere splitter. De 19 inch lichtmetalen racewielen met centrale moer zijn voorzien van slicks van Pirelli.

Door gebruik van nog meer koolstofvezel, een lichtgewicht voorruit, polycarbonaat zijruiten en een uitlaatsysteem van inconel en titanium is de P1 GTR een kleine 50 kg lichter dan de straatversie. Binnenin is alles wat overbodig is gedemonteerd, alleen de airconditioning is gebleven en dat is wel fijn in een bloedhete circuitauto.

In onderstaande video zien we de F1 GTR en de P1 GTR gezamenlijk in actie, welke auto vind jij het gaafst?

Video: McLaren P1 GTR ontmoet de McLaren F1 GTR

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2015 Mercedes C63 AMG S Review met Chris Harris

2015 Mercedes-AMG C63 S Review met Chris Harris

Deze man bezit alle drie hybride hypercars

Deze man bezit alle drie hybride hypercars