in

McLaren Solus GT Review op COTA

De McLaren Solus GT begon zijn leven in de virtuele wereld van Gran Turismo, maar is nu werkelijkheid geworden. Net als de speeltjes van Aston Martin, Bugatti, Lamborghini en Ferrari, is dit een hypercar circuitauto voor miljardairs.

In tegenstelling tot de virtuele Vision GT is de Solus GT niet uitgerust met de bekende twin turbo V8-motor, maar een atmosferische 5,2-liter V10-motor met een redline van 10.000 tpm haalt. De tiencilinder produceert een maximum vermogen van 858 pk met een ram-air-effect en is gekoppeld aan een zeventraps transmissie.

De McLaren Solus GT beschikt over een carbon fiber monocoque, dubbele draagarmen rondom en een single seater layout. De circuitauto weegt slechts 935 kg en de aerodynamica genereert 1.200 kg aan downforce bij 240 km/h.

Er zullen slechts 25 Solus GT’s worden gebouwd en uiteraard zijn ze allemaal verkocht, voor een prijs van ruim €3 miljoen per stuk. Jethro Bovingdon had het geluk om een exemplaar te testen op het glorieuze circuit van Circuit of the Americas in Texas. Maar voordat hij in de Solus GT stapt, warmt hij even op in een Senna GTR!

Video: McLaren Solus GT Review op COTA

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Sky Sports analyseert duel Verstappen vs Norris in Oostenrijk

Sky Sports analyseert duel Verstappen vs Norris in Oostenrijk

2024 Mercedes-AMG GT vs 2016 Mercedes-AMG GT

2024 Mercedes-AMG GT 63 vs 2016 Mercedes-AMG GT S