in

MZR Roadsports Datsun 240Z is een €230.000 Restomod

Sinds Singer Vehicle Design de autowereld op zijn kop zette met prachtig uitgevoerde restomods van de Porsche 911, is er een levendige markt ontstaan voor verbeterde klassiekers. BMW, Lancia, Alfa, Audi en nu zelfs Datsun, er is voor ieder merk een restomod-specialist.

In het geval van deze Datsun 240Z is dat MZR Roadsports, een klein bedrijf in het noorden van Engeland opgericht door Rahail Tariq. Omdat negentig procent van de geproduceerde 240Z’s in Amerika verkocht werd, was er in Europa geen echte specialist. Tariq besloot daarom zelf een bedrijf te starten dat zich richt op het restomodden van Datsun’s.

Met een volledig koolstofvezel carrosserie en een grotere 3,2-liter zes-in-lijn is dit het eerste exemplaar van het nieuwste Evolution-model van het bedrijf. De 275 pk sterke motor is gekoppeld aan een moderne handgeschakelde zesversnellingsbak die het vermogen naar de achterwielen stuurt.

Binnenin zijn er op maat gemaakte carbon stoelen bedekt met zacht Spinneybeck-leer en het dashboard is een wulps herontwerp van het origineel. Het interieur is een stijlvolle mix tussen klassiek en modern en ondanks dat het een relatief kleine tweezits sportwagen is, is er verrassend veel ruimte voor bagage.

Hoewel de MZR Roadsports Datsun 240Z €230.000 kost, inclusief donorauto, is dat voor een restomod nog redelijk. Henry Catchpole bezoekt in deze video de werkplaats van MZR Roadsports en gaat op pad met hun nieuwste 240Z

Video: MZR Roadsports Datsun 240Z Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chris Harris neemt Ferrari 296 GTB mee naar circuit

Chris Harris neemt Ferrari 296 GTB mee naar circuit

Een nieuwe auto kopen

Een nieuwe auto kopen: hier moet je rekening mee houden