in

Deze NASCAR Truck race finish slaat echt alles

Een bekend gezegde in NASCAR is ‘rubbing is racing‘, maar dit slaat echt alles.

Cole Custer ging aan de leiding op Canadian Tire Motorsport Park toen de laatste ronde inging en John Hunter Nemechek zat op zijn bumper. Met nog twee bochten te gaan geeft Nemechek de truck van Custer een klein duwtje, dat hoort erbij in dit soort raceklasses en Custer laat zich niet van de wijs brengen. Maar in de volgende en laatste bocht besluit Nemechek zijn concurrent gewoon een paar meter rechtdoor te duwen zodat hij erlangs kan. Beide trucks beuken tegen elkaar aan, komen buiten de baan terecht en Nemechek duwt Custer de muur in.

Samen stormen ze op de finishlijn af waarbij Nemechek met een neuslengte voorsprong wint, mede doordat Custer vast zit tussen de muur en Nemechek. Het meest bizarre is misschien nog wel dat de NASCAR officials de actie goedkeuren en Nemechek als winnaar uitroepen, oftewel je mag gewoon je concurrent de baan af duwen om te winnen!

De officials in Formule 1 zijn overdreven streng, maar dit is weer het andere uiterst.

Video: NASCAR Truck race finish

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ferrari 288 GTO

Vergeet koffie, met een Ferrari 288 GTO word je pas echt wakker

Alfa Romeo 4C hillclimb monster

De meeste extreme Alfa Romeo raceauto van dit moment