in

Nico Rosberg geeft Stewards gelijk in Vettel-Gate

Oud Formule 1-coureur Nico Rosberg is, in tegenstelling tot bijna alle andere reacties die we hebben gezien, het wél eens met de beslissing van de stewards om Sebastian Vettel vijf seconden tijdstraf te geven. In zijn laatste vlog, die hij live streamde vanuit zijn vaders werkkamer, gaf de wereldkampioen van 2016 tekst en uitleg.

Rosberg is van mening dat de stewards de regels op de juiste manier hebben nageleefd. Vettel kwam op een onveilige manier het circuit op en hinderde daarbij Hamilton, dat de Ferrari-coureur te maken had met vieze banden en de auto onbestuurbaar was, is volgens Rosberg geen excuus. Vettel kwam op een onveilige manier het circuit op en als Hamilton niet had geremd was het tot een touche gekomen, dus is de tijdstraf terecht, aldus Rosberg.

De voormalig Mercedes-coureur is verder van mening dat er inderdaad te veel regels zijn, maar geeft aan dat hij wel snapt waarom deze regels er zijn. Een ander punt dat hij aansnijdt, zijn de fouten die Vettel maakt als hij onder druk staat. Iets wat we vorig jaar inderdaad vaker hebben gezien, zie Monza, Suzuka, en natuurlijk Hockenheim.

Zijn jullie het eens met de analyse van Nico Rosberg? Of zijn jullie het meer eens met de analyse van Sky Sports? Laat het ons weten in de reacties!

Video: Nico Rosberg geeft Stewards gelijk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volkswagen Golf Crash Scheivlak

Volkswagen Golf gaat hard kapot in Scheivlak

Mean Mower V2 doet 0-160 in 6,3 sec

Zie hoe deze grasmaaier in 6,3 sec naar 160 km/h sprint