in

Rijtest van een McLaren Elva

McLaren is niet de eerste fabrikant die een supercar heeft gebouwd zonder voorruit, maar wel de eerste die dit combineert met een middenmotor design. De Ferrari Monza en de Aston Martin V12 Speedster hebben de motor namelijk voorin liggen.

De Elva is de lichtste McLaren-straatauto ooit gemaakt en maakt gebruik van de volledige 720S-aandrijflijn en chassis. Het heeft verder een op maat gemaakte koolstofvezel kuip en nieuw ontworpen carrosserie, met het AAMS-systeem dat ervoor zorgt dat luchtstroom over de cockpit gaat tot ongeveer 160 km / h.

We zagen eind vorig jaar Formule 1-coureur Lando Norris de McLaren Elva over Silverstone sturen, maar hij had een helm op. Wij zijn erg benieuwd hoe de 815 pk sterke Elva rijdt op de openbare weg, zonder helm op. Journalist Matt Farah kreeg een exemplaar te leen en nam de ruitloze supercar mee naar de canyons van LA.

Video: Rijtest van een McLaren Elva

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Shelby GT500 vs 992 Turbo S

Shelby GT500 heeft 1.000 pk nodig om een 992 Turbo S te verslaan

Volvo en Citroën crash

Volvo en Citroën geven elkaar een kopstoot