in

Romain Dumas laat zien hoe listig Rallye Monte-Carlo was in een Porsche

De Rallye Monte-Carlo was dit jaar bijzonder lastig want het merendeel van de stages werd verreden op bevroren en besneeuwde wegen. Zoals jullie in de samenvatting al konden zien waren er nogal wat WRC-coureurs die zich vergaloppeerden in deze omstandigheden, en die hadden nog de luxe van vierwielaandrijving.

Romain Dumas deed ook mee aan de rally van Monte-Carlo maar dan in de R-GT klasse met zijn achterwielaangedreven Porsche 911 R-GT. Het is ongelooflijk hoe hard hij moest werken om de 911 op de weg te houden. Hij was constant bezig met het gas- en rempedaal en op zoek naar enige vorm van grip op de ijzige wegen. De Fransman, die net een week terug was van de Dakar Rally, verklaarde na afloop;

That was a drive on the razor’s edge. Thirteen of the fourteen special stages were driven on snow and ice. You had to be incredibly careful not to end up off the road.

Dumas won uiteindelijk de R-GT klasse, op 53 minuten van overall winnaar Sebastien Ogier. Een goede start voor de winnaar van het 2016 World Endurance Championship, 2016 24 Hours of Le Mans en 2016 Pikes Peak International Hill Climb. Wat een coureur!

Video: Romain Dumas Porsche 911 R-GT

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lamborghini laat de Aventador S zien

Lamborghini laat zien wat de Aventador S speciaal maakt

Het verhaal achter de recordbrekende topsnelheid van de McLaren F1

Het verhaal achter de recordbrekende topsnelheid van de McLaren F1