in

Rory Reid test een door Lister getunede Jaguar F-Type

Sinds de introductie vorig jaar hebben we nog niet zoveel gehoord over de Lister LFT, in feite een getunede Jaguar F-Type. Gelukkig heeft Rory Reid één van de tien convertible exemplaren weten te bemachtigen voor een rijtest.

De LFT-C is uitgerust met Jaguar’s 5.0-liter supercharged V8, die is opgevoerd naar 666 pk en 720 Nm koppel. Ruim 100 pk meer dan een F-Type SVR. Vanuit stilstand sprint de door Lister onder handen genomen F-Type in minder dan 4 seconden naar 100 km/h en de topsnelheid is verhoogd naar 330 km/h. De op maat gemaakte titanium uitlaat knettert en knalt erop los en met het dak naar beneden kun je daar optimaal van genieten.

Naast de extra paardjes heeft Lister ook nieuwe carrosseriedelen ontworpen, zoals een nieuwe voorbumper, side skirts en diffuser. Het uiterlijk wordt verder opgeleukt door een striping, een stip op deur en Vossen-velgen.

Klanten kunnen kiezen uit 40 verschillende kleurcombinaties en vijf verschillende stiksels. Mocht je er een kunnen bemachtigen, dan betaal je er €160.000 voor ex belastingen. Rory Reid vertelt in zijn review of de Lister LFT dat bedrag waard is.

Video: Lister LFT-C Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Getunede Lamborghini Urus vs Tesla Model X P100D

Getunede Lamborghini Urus vs Tesla Model X P100D

Top Gear Nepal Special

Top Gear Nepal Special