in

Rory Reid test een door Lister getunede Jaguar F-Type

Sinds de introductie vorig jaar hebben we nog niet zoveel gehoord over de Lister LFT, in feite een getunede Jaguar F-Type. Gelukkig heeft Rory Reid één van de tien convertible exemplaren weten te bemachtigen voor een rijtest.

De LFT-C is uitgerust met Jaguar’s 5.0-liter supercharged V8, die is opgevoerd naar 666 pk en 720 Nm koppel. Ruim 100 pk meer dan een F-Type SVR. Vanuit stilstand sprint de door Lister onder handen genomen F-Type in minder dan 4 seconden naar 100 km/h en de topsnelheid is verhoogd naar 330 km/h. De op maat gemaakte titanium uitlaat knettert en knalt erop los en met het dak naar beneden kun je daar optimaal van genieten.

Naast de extra paardjes heeft Lister ook nieuwe carrosseriedelen ontworpen, zoals een nieuwe voorbumper, side skirts en diffuser. Het uiterlijk wordt verder opgeleukt door een striping, een stip op deur en Vossen-velgen.

Klanten kunnen kiezen uit 40 verschillende kleurcombinaties en vijf verschillende stiksels. Mocht je er een kunnen bemachtigen, dan betaal je er €160.000 voor ex belastingen. Rory Reid vertelt in zijn review of de Lister LFT dat bedrag waard is.

Video: Lister LFT-C Review

Rory Reid test een door Lister getunede Jaguar F-Type

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *