in

Lister gaat de Jaguar F-Type opvoeren naar 666 pk

Is de Jaguar F-Type naar jouw mening wat saai, dan kun je nu bij Lister aankloppen om een opgevoerd exemplaar te kopen. Wel snel zijn want er worden maar 99 exemplaren onder handen genomen door de Britse fabrikant.

De Lister LFT heeft weliswaar andere bumpers, motorkap en logo’s gekregen, maar het uiterlijk is nog altijd onmiskenbaar een F-Type. De 5.0-liter supercharged V8-motor is wel stevig onder handen genomen want met 666 pk heeft de motor 100 pk meer dan een F-Type SVR. De bekende 0-100 km/h neemt slechts 3,2 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 335 km/h.

Omgerekend gaat de Lister Thunder zo’n 160.000 euro kosten, exclusief belastingen. Er is ook nog een optie om enkel de koolstofvezel body kit aan te schaffen, daarvoor betaal je ongeveer 23.000 euro. In onderstaande video introduceert Tiff Needell, voormalig coureur van de Lister Storm, de opgevoerde F-Type.

Video: Tiff Needell introduceert Lister LFT

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lamborghini Aventador Performante

Zien we hier de Lamborghini Aventador Performante?

Honda Civic EK9 Hillclimb

Deze Honda Civic EK4 zat altijd op de limiet