in

Schirra Mini Cooper zet FWD record op de Ring

Er zijn vele soorten Nürburgring records, het record voor de snelste productieauto, het record voor niet straat-legale auto’s, het absolute record en het record voor de snelste voorwielaangedreven auto.

Het probleem met al deze records is dat ze moeilijk met elkaar te vergelijken zijn, zo heeft deze Schirra Mini Cooper het voorwielaangedreven record van de Renault Mégane RS275 Trophy R verbroken maar kun je in dit geval nog wel spreken van een straatauto? Oké, de Schirra Mini Cooper heeft een kenteken en is dus officieel een straatauto maar als je naar de specificaties kijkt is het gewoon een raceauto met een kentekenplaat.

De officiële beschrijving van de auto zegt “The car features an aerodynamic body kit with a new front bumper, extended wheel arches and a prominent rear wing. The Cooper also has a race-spec suspension, racing interior (rolkooi, racestoelen, Momo stuur) high-performance brakes and Michelin racing slicks. The 1.6-litre turbocharged engine has been given new pistons and high-performance camshafts to boost power to 300 pk and 410 Nm of torque.

Dat is toch iets extremer dan de Mégane RS275, het is dan ook niet zo raar dat deze Mini maar liefst 10 seconden sneller is met een tijd van 7:44 minuten. De complete Nürburgring lap zie je hieronder.

Video: Schirra Mini Cooper Nürburgring Lap

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Maakt de Porsche 911 GT3 kans tegen de 458 Speciale

Maakt de Porsche 911 GT3 kans tegen de 458 Speciale

Honda NSX Turbo GT1 Review

Honda NSX Turbo GT1 Review