in

Scott Dixon test IndyCar’s Aeroscreen

Na het dodelijke ongeval van Justin Wilson, bijna twee en een half jaar geleden, besloot ook de organisatie achter IndyCar om een vorm van hoofdbescherming voor coureurs te ontwikkelen. Waar de Formule 1 heeft gekozen voor Halo lijkt IndyCar zich meer te gaan focussen op een Aeroscreen en gisteren reed Scott Dixon namens Chip Ganassi Racing met een eerste prototype over de oval van Phoenix.

In alle eerlijkheid denk ik dat Formule 1 het Aeroscreen nooit serieus heeft overwogen. Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel reden allebei welgeteld één rondje met het scherm en lieten het vervolgens verwijderen om zich verder te focussen op de resterende vrije training. Voor zover ik weet heeft ook geen enkel ander team daarna nog met een scherm getest, in tegenstelling tot Halo waar bijna ieder team mee heeft getest.

IndyCar pakt het testen wat serieuzer aan. Scott Dixon reed drie verschillende runs met het Aeroscreen, zowel overdag als in de avond, en verklaarde na afloop dat het zicht geen probleem vormde. Het windscherm zorgde wel voor minder luchtstroom richting de airbox, waardoor een aantal onderdelen warmer dan normaal werden. Het scherm zal hierop aangepast worden en opnieuw getest worden evenals een ballistische test om te meten hoeveel kracht het scherm kan weerstaan.

Video: Scott Dixon test IndyCar’s Aeroscreen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lancia-Delta-HF-Integrale

Op de Rollenbank – Lancia Delta HF Integrale

BMW M2 vs Audi RS3

BMW M2 vs Audi RS3