in

The Grand Tour Season 1 Episode 2

De eerste aflevering van The Grand Tour was weinig vernieuwend, de items waren exact hetzelfde als bij Top Gear en de ‘Holy Trinity’ test is inmiddels alweer enigszins achterhaald. Chris Harris bracht die test een jaar eerder uit en die was in mijn optiek een stuk beter. Maar als je er gewoon met een open blik naar kijkt was het best vermakelijk, niet spectaculair, maar wel vermakelijk.

In The Grand Tour Season 1 Episode 2 zijn Clarkson, Hammond en May in Johannesburg, Zuid-Afrika. S01E02 heet officieel ‘Operation Desert Stumble’ en hierin draait het allemaal om explosies, vuurgevechten, een militaire basis in Jordanië en een Audi S8.

Verder zien we hoe James May in de lokale autocultuur van Zuid-Afrika duikt, hij gaat namelijk kijken bij ‘Spinning’. De naam verklapt al een beetje waar het om draait, spinnende wielen en veel rook en verbrand rubber.

Wordt er dan ook nog een auto getest? Jawel, Jeremy Clarkson wringt zich letterlijk in de cockpit van de Aston Martin Vulcan. Deze test vindt niet plaats op een hypermodern Formule 1-circuit, maar op het eigen Eboladrome. Misschien niet de ideale plek om en 800 pk sterke hypercar racer los te laten maar het levert wel prachtige beelden op.

De aflevering is verwijderd en niet meer beschikbaar, hieronder kun je nog wel de trailer bekijken van deze aflevering.

Video: The Grand Tour Season 1 Episode 2 Trailer

Aston Martin Vulcan Review

The Grand Tour Season 1 Episode 2

3 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Ik vind het wel grappig dat dit een soort Top Gear 2.0 is, nadat BBC het programma volledig heeft verpest met de nieuwe presentators. Wel mis ik de tweede hands auto´s in de geweldig hilarische Specials, maar dat is natuurlijk iets van Top Gear wat ze niet in dit programma mogen gebruiken.

    Ik hoop dat het contract verlengt wordt na 2019, want dit is geweldig.

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *