in

The Grand Tour Season 3 Episode 6

Jeremy Clarkson, Richard Hammond, en James May zijn deze week in China voor The Grand Tour.

De aflevering begint in Chongqing, een stad met meer dan 30 miljoen mensen. Het trio probeert hier te bewijzen dat de rijken geen dure executive auto’s uit China moeten kopen, zoals de 880.000 pond kostende Hongqi, maar tweedehands auto’s moeten importeren uit het westen. Clarkson heeft daarom een BMW 750iL meegenomen, May een Mercedes S600 en Hammond een Cadillac STS.

Om de wagens op de proef te stellen, worden ze onderworpen aan verschillende opdrachten, waaronder een behendigheidstest op een racebaan en een heuvelklim. Zodra de drie presentatoren de stad verlaten, zien we een werkelijk adembenemend landschap. China bouwt bijna 10.000 km snelweg per jaar en de natuurlijke obstakels die de engineers moeten overwinnen zijn verbijsterend, net als de uiteindelijke snelwegen.

Naast dit item test Richard Hammond ook nog de NIO EP9, een elektrische hypercar met 1.360 pk en 1.480 Nm koppel die de Nordschleife in 6:45.90 minuten aflegde. Op slicks weliswaar, maar toch een knappe prestatie van de Chinese auto.

Video: The Grand Tour Season 3 Episode 6 Trailers

The Grand Tour Season 3 Episode 6

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *