in ,

Top Gear Burma Special

Top Gear sluit het 21e seizoen af met de tweedelige Burma Special. Jeremy, James en Richard gaan een brug bouwen over de rivier Kwai in Thailand. Maar om daar te komen moeten ze eerst een loodzware tocht maken door Burma, het land dat tegenwoordig bekend staat als Myanmar. Het is echter niet gemakkelijk om een tocht door dit land te maken, helemaal niet als karavaan van Westerse media.

Om deze zware tocht te voltooien kopen de mannen ieder een truck voor een schappelijk prijsje en melden zich in de oude hoofdstad. Net als bij de Afrika special en de India special krijgen de presentatoren weer de opdracht om hun voertuig te modificeren voor de reis.

De sterk verouderde truck’s waren geen pretje om te besturen, Richard’s veewagen was oncomfortabel en vaak te hoog, James zijn takelwagen was niet krachtig genoeg om een berg op te komen en Jeremy’s kiepwagen stuiterde nogal over de weg. Uiteindelijk was het James die de meeste technische problemen had en zoals Jeremy mooi verwoordde: “We are not the US Marines, we do leave a man behind.”

In het laatste gedeelte van de Top Gear Burma Special rijden de heren verder naar Thailand, waarbij onderweg natuurlijk het nodige gebeurt. De brug over de rivier Kwai moet gebouwd worden en uiteindelijk moeten de trucks het water veilig oversteken. Of dat allemaal vlekkeloos verloopt zie je hieronder.

Video: Top Gear Burma Special

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

LaFerrari vs Ferrari Enzo Rev Battle

LaFerrari vs Ferrari Enzo Rev Battle

Williams Martini FW36 Launch

Williams Martini FW36 Launch