in

Top Gear Season 26 episode 5

Dit is alweer de laatste aflevering van Top Gear Season 26, wat met 5 afleveringen het kortste seizoen ooit is van de Britse autoshow.

De show begint met Matt LeBlanc achter het stuur van de nieuwe Aston Martin V8 Vantage. Het nieuwe model heeft meer vermogen, maar ook een hogere prijs. Dit betekent dat de Vantage in een andere prijsklasse terecht komt en dus andere concurrenten krijgt, zoals de Audi R8 V10, McLaren 570S en Mercedes-AMG GT S.

Na deze review is het de beurt aan Rory Reid, die de Rolls Royce Phantom test. Zoals we in de vorige Top Gear-aflevering al zagen is Rory groot fan van Rolls Royce en dus is hij de aangewezen persoon om deze luxe limousine te beoordelen.

De laatste rijtest van dit seizoen komt op naam van Chris Harris en de Ford Fiesta ST. Zoals altijd levert Harris weer een prima rijtest af. Hij beweert dat de Fiesta ST de perfecte auto is voor dagelijks gebruik in Groot-Brittannië. Hij is betaalbaar, heeft genoeg vermogen om lekker te scheuren over B-wegen en is veel praktischer dan een supercar. Om dit te bewijzen haalt hij een Lamborghini Aventador S erbij om zijn punt kracht bij te zetten.

Seizoen 26 was wederom best vermakelijk, maar volgend seizoen krijgt de autoshow zijn zoveelste make-over. LeBlanc vertrekt, Reid doet alleen nog Extra Gear en Harris krijgt twee nieuwe sidekicks in Freddie Flintoff en Paddy McGuinness.

Video: Top Gear Season 26 episode 5

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche 917K op Monza

Porsche 917K laat zijn flat-12 brullen op Monza

Aventador SVJ vs 911 GT2 RS vs Senna op Silverstone

Aventador SVJ vs 911 GT2 RS vs Senna op Silverstone