in

FIA WEC 2014 – Toyota verstevigt leiding na zege in Shanghai

Met nog twee zes-uurs races te gaan, in Bahrein en Brazilië, is de strijd nog niet gestreden in het FIA World Endurance Championship, maar Toyota is wel hard op weg naar de eerste titel in het LMP1-klassement. Tijdens de 6 uur van Shanghai reden Anthony Davidson en Sebastien Buemi naar de overwinning, gevolgd door Wurz / Sarrazin en Najajima in de tweede Toyota TS040 Hybrid. Derde werd de Porsche 919 Hybrid van Dumas / Jani / Lieb.

Het was alweer de vierde overwinning van het seizoen voor de fabrikant uit Japan, die in het constructeurskampioenschap nu een voorsprong heeft van 29 punten op Audi en 93 punten op Porsche. Bij de coureurs hebben Davidson en Buemi een voorsprong van 42 punten op André Lotterer, het ziet er dus goed uit voor Toyota en over twee weken kunnen beide titels binnengesleept worden. Dat zou een pleister op de wond zijn die Le Mans heet.

De Porsche 919 Hybrid van Neel Jani, Romain Dumas en Marc Lieb vertrok nog wel van pole position maar kon de 1000 pk sterke Toyota’s niet achter zich houden. De twee Audi R18 e-tron quattro’s finishten met één ronde achterstand op plek 4 en 5, de Porsche van Mark Webber finishte als zesde op twee ronden achterstand dankzij een lekke band in de openingsfase van de race.

Video: Zes uur Shanghai Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gulf Ford GT behaalt 440 km/h in 1 mijl

Gulf Ford GT haalt 440 km/h in 1 mijl

Lamborghini Aventador zet zichzelf in brand!

Lamborghini Aventador zet zichzelf in brand!