in

2022 Volkwagen ID. Buzz review

De Volkswagen ID. Buzz is de eerste volledig elektrische bus van Volkswagen. In deze klasse zijn er nog maar weinig volledig elektrische modellen, maar de Volkswagen komt er in een Transporter én in een personenuitvoering. Mat Watson test in een nieuwe video van CarWow onder toezicht van een medewerker van Volkswagen zelf de nieuwe VW ID. Buzz. 

Deze VW-bus heeft volgens fabrieksopgave 204 pk en 310 Nm koppel. Het verrassende aspect aan de ID. Buzz is dat hij achteraandrijving heeft. Er komt ook een versie die vierwielaandrijving heeft, deze heeft ook meer vermogen, zo’n 300 pk. De ID. Buzz heeft een actieradius van zo’n 400 kilometer. Mocht je na een paar honderd kilometer zo snel mogelijk willen opladen dan is dit mogelijk met een snellaadfunctie van 130 kWh. Hiermee laad de bus in 30 minuten van 10% naar 80%.  

Zoals eerder vermeld komt de VW ID. Buzz in twee verschillende varianten. De personenbus heeft een 5-zits versie maar ook een 7-zits versie. Mat vertelt in de video veel maar laat weinig zien, alles wat hij doet is namelijk onder toezicht. Kennelijk mag hij nog maar weinig laten zien van Volkswagen…

Mat Watson test de bus en kijkt of de nul tot honderd sprint klopt. Check de video hieronder en kom erachter! 

Video: Carwow test VW ID. Buzz

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Handgeschakelde BMW M5 V10

Rijtest van een handgeschakelde BMW M5 V10 Touring

Maserati MC20

Maserati MC20 review door Throttle House