in

Williams Martini FW36 Launch

Williams F1 heeft als laatste team haar definitieve Formule 1 bolide gepresenteerd, de FW36. Zoals verwacht is het team in zee gegaan met Martini, wat resulteert in een prachtige kleurstelling met de nodige historische waarde. Het team gaat vanaf nu door het leven als Williams Martini Racing en heeft eindelijk weer de steun van een grote sponsor. De auto bleek in de wintertest snel te zijn en de nieuwe Mercedes motor sterk en betrouwbaar. Het lijkt erop dat de Williams Martini FW36 eindelijk weer een topauto is, en daar heeft het team lang op moeten wachten.

Na het vertrek van partner BMW, eind 2005, kende het Willams F1 team namelijk moeilijke jaren. De auto’s waren te langzaam, niet betrouwbaar en het team leed grote verliezen en kampte met een schuld van bijna 90 miljoen euro. In 2011 zet Williams als eerste team ooit uit de Formule 1 de stap naar de beurs en verkoopt 27,39 procent van de aandelen om financieel gezond te blijven. In 2012 weet Pastor Maldonado de Grand Prix van Spanje te winnen, dat is de eerste overwinning van het ooit zo succesvolle team sinds 2004.

In tien jaar tijd heeft Williams dus slechts 1 overwinning behaald en een handjevol podiumresultaten, veel te weinig voor een team wat ooit tot de beste behoorde. Met de komst van Martini en Mercedes hoopt Williams flinke stappen voorwaarts te maken, en het lijkt erop dat Felipe Massa en Valtteri Bottas het tempo aardig kunnen volgen.

Video – Williams Martini FW36 Launch

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 21 Episode 6

Top Gear Burma Special

The First NASCAR Champion

The First NASCAR Champion