in

WTCC 2016 – Catsburg pakt podium op de Hungaroring

Het had een fantastisch weekend kunnen worden voor de Nederlandse WTCC-coureurs, maar Coronel werd in de tweede race al vroeg van een goede klassering beroofd.

Het begon allemaal op zaterdag met Tom Coronel die zich als tweede kwalificeerde. Nicky Catsburg kwam met de Lada op positie zeven terecht in de kwalificatie en zodoende hadden beide Nederlanders zicht op het podium. Vlak voordat de eerste race van start ging begon het te regenen op de Hungaroring en dit maakte de bandenkeuze cruciaal. Regenbanden, slicks of een combinatie van beide? Het was een gok voor alle coureurs en degene die goed gokten kwamen al snel door het veld naar voren.

Bij de start pakte Bennani de leiding voor Muller, Ekblom en Catsburg. In de tweede bocht gleed Muller naar buiten en viel terug achter Catsburg op de vierde positie. Coronel rijdt ondertussen op de twaalfde plaats en heeft overduidelijk de verkeerde banden onder zijn Chevrolet zitten. Gedurende de race klimt Catsburg nog op naar de tweede positie, maar een sterk rijdende Tom Chilton weet de Nederlander te passeren en zodoende wordt Nicky Catsburg alsnog derde. Evengoed een prachtige prestatie en zijn tweede opeenvolgende podium na Slowakije.

Voor de tweede race mocht Tom Coronel van de tweede startpositie vertrekken, naast polesitter José-Mariá López. De regenbanden werden onder de Chevrolet Cruze gemonteerd en de Nederlander stelde een podium als doel. Helaas wordt Coronel tot twee keer toe buiten de baan gedrukt waardoor hij veel plaatsten verliest en als negende over de streep komt na de eerste ronde. Uiteindelijk weet Coronel als zevende te finishen maar er had natuurlijk veel meer ingezeten. Citroën-coureurs José-Mariá López en Yvan Muller maken er een dubbelzege van voor het Franse merk en Tiago Monteiro komt met de Honda als derde over de finishstreep. Nicky Catsburg kwam door drive-through penalty niet verder dan de 13e positie.

Video: WTCC 2016 – Hungaroring Highlights

Race Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Geschiedenis Ferrari F187

Carfection duikt in de geschiedenis van de Ferrari F187

Rally Argentina highlights

WRC 2016 – Rally Argentina Highlights