in

WTCC 2016 – Tweede plaats voor Coronel in Argentinië

Voor de derde maal dit seizoen stond Tom Coronel op het podium na een WTCC-race. Coronel behaalde eerder al een overwinning in Marokko en Portugal en werd tweede tijdens de hoofdrace op Autódromo Termas de Río Hondo in Argentinië.

De sprintrace werd gewonnen door de Brit Tom Chilton, het was zijn eerste WTCC-zege en hij hield Rob Huff en Yvan Muller maar net achter zich. Coronel werd 7e, een plekje hoger dan zijn startpositie.Dankzij de goede klasseringen in Rusland had Catsburg extra strafgewicht in zijn Lada, dat deed de wegligging van de auto geen goed en de Nederlander kwam als 13e over de streep.

Voor de hoofdrace had Coronel zich als derde gekwalificeerd, hij verloor bij de start een plekje aan Yvan Muller en zat vervolgens eerste rang voor het gevecht tussen Lopez, Muller en Michelisz. Die laatste twee waren fel in gevecht voor de tweede positie en waar twee honden vechten voor één been gaat de derde ermee heen. Muller en Michelisz schoten beide even van de baan en Tom Coronel nam dankbaar de tweede plek over.
Nick Catsburg kwam niet verder dan een 11e positie en omdat hij dit weekend geen punten scoorde verliest hij zijn derde plaats in het klassement.

Video: WTCC 2016 – Argentinië Highlights

Kwalificatie highlights

Race Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Achter de schermen bij Ferrari Corse Clienti

Achter de schermen bij Ferrari Corse Clienti

Singer 911

Singer 911 haalt 283 Km/h op openbare weg