in

De 12 uur van Bathurst wil je niet missen

Dit weekend staat de 12 uur van Bathurst op het programma, een van de gaafste races op de endurance kalender. Qua circuit wordt het niet veel beter, Bathurst schaart zich in het rijtje van legendarische circuits als Le Mans en Nordschleife. Het is een meedogenloos circuit van 6.2 kilometer lang met een hoogteverschil van 174 meter tussen het hoogste en het laagste punt. Ieder jaar worden er twee belangrijke races verreden, de Bathurst 1000 voor de V8 Supercars en de 12H Bathurst voor GT3-bolides.

Het rechte stuk de berg op, ‘Mountain Straight’, is uitermate geschikt voor slipstreamen en de GT3-bolides halen een snelheid van ver over 200 kilometer per uur. De middelste sector kenmerkt zich door een krappe, slingerende weg over Mount Panorama, inhalen is hier alleen weggelegd voor de dapperste en allerbeste coureurs. De laatste sector bestaat voornamelijk uit ‘Conrod Straight’, een lang recht stuk van Mount Panorama naar beneden gevolgd door een bijna vol gas knik naar rechts.

Vorig jaar werd de race gewonnen door Berndt Schneider in de Erebus Motorsport SLS GT3, hij zal zijn titel aankomen weekend proberen te verdedigen. De 2014 Liqui-Moly Bathurst 12 hours kun je vanaf zaterdag via de stream bekijken. Twijfel je nog om te gaan kijken, bekijk dan onderstaande trailer eens.

Video: 12H Bathurst Trailer

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F355 GT at St. Ursanne Hillclimb

Ferrari F355 GT at St. Ursanne Hillclimb

Mercedes C63 AMG Dolt Politie

Mercedes-AMG C63 dolt politie