in

De Honda S2000 van Johnny Tran en Suki waren dezelfde auto

Craig Lieberman was technical advisor, verantwoordelijk voor de aanschaf van auto’s voor de eerste twee Fast and Furious-films. De afgelopen maanden heeft hij ons interessante video’s voorgeschoteld over de verhalen achter de Supra, Skyline, Eclipe Spyder, en diverse scènes als Race Wars en de allereerste dragrace.

Nu heeft hij een video gemaakt over de Honda S2000, die een hoofdrol speelde in zowel The Fast and The Furious als 2Fast 2Furious. In de eerste film was de auto eigendom van Johnny Tran, maar in het echt was de auto gehuurd van de acteur die Danny Yamato speelde, het personage dat de witte Honda Civic bestuurde in de eerste race van de film.

Er zat natuurlijk niet echt “100 grand under the hood” van de auto, in feite was de auto grotendeels standaard afgezien van wat cosmetische upgrades. Zoals Graig in eerdere video’s al duidelijk maakte werden veel auto’s uit de eerste film ook gebruikt voor de tweede film. De originele S2000 werd overgenomen van Yamato en er werden verschillende replica’s gebouwd voor actie shots en stunts.

Opvallend detail is dat men eerst een Toyota MR2 Spyder wilde gebruiken voor 2 Fast 2 Furious, er werd zelfs al gewerkt aan deze auto’s. Uiteindelijk besloot de studio toch de S2000 te gebruiken in de film, voorzien van een $11.000 paint job.

Video: De Honda S2000 van Johnny Tran en Suki

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW gaat niet aan de kant voor tram

BMW gaat niet aan de kant voor tram

Zie de Audi RS Q8 naar 303 kmh blazen

Zie de Audi RS Q8 naar 303 km/h blazen