in

DTM 2015 – Lausitzring Highlights

De reglementen van het DTM zijn in 2015 flink aangepast. Vanaf dit jaar zijn er twee races per DTM-weekend en zowel op zaterdag als zondag een kwalificatie van twintig minuten. Daarnaast mag het DRS-systeem nu drie keer per ronde gebruikt worden in plaats van één keer. Verder is het bandenreglement op de schop gegaan, twee verschillende bandencompounds per race zijn niet meer verplicht en Hankook levert nu nog maar één compound per weekend.

Het DTM kampt de afgelopen jaren met een minder spectaculair kampioenschap. In 2012 was het kampioenschap nog wel spannend met Bruno Spengler in de BMW, maar in 2013 en 2014 wonnen Mike Rockenfeller (Audi) en Marco Wittmann (BMW) het kampioenschap met overmacht. We hopen natuurlijk dat het in 2015 een stuk spannender wordt maar kijkend naar het weekend op de Lausitzring zien we het somber in.

De eerste race op zaterdag werd gewonnen door Jamie Green in een Audi RS5 DTM, Edoardo Mortara eindigde als tweede en Mattias Ekström als derde. Ondanks het extra gewicht bestond de top vier geheel uit Audi-coureurs. Ook de tweede race op de Eurospeedway Lausitzring werd gewonnen door Jamie Green, voor Audi-coureurs Ekström, Molina, Scheider en Motara. Mercedes-coureur Daniel Juncadella eindigde als zesde, voor merkgenoot Vietoris en BMW-coureur Maxime Martin.

Het volgende raceweekend vindt over vier weken plaats op de Norisring. Hieronder vind je de highlights van beide races op de Lausitzring.

Video: DTM 2015 – Lausitzring Highlights

Race 2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nee, een MINI met straalmotor stuurt niet goed

Nee, een MINI met straalmotor stuurt niet goed

Corvette C5 zet remmen in de fik tijdens burnout

Corvette C5 zet remmen in de fik tijdens burnout