in

Fernando Alonso test nieuwe IndyCar op Texas Motor Speedway

Tweevoudige Formule 1-kampioen Fernando Alonso heeft zijn nieuwe IndyCar-bolide getest op Texas Motor Speedway ter voorbereiding op de 2019 Indianapolis 500. Na afloop blikte de Spanjaard terug op zijn test en vertelde hij over de veranderingen voor 2019 en zijn jacht op de Triple Crown.

Dit jaar komt Alonso niet uit voor Andretti Autosport, maar is de raceauto volledig door McLaren-personeel in de fabriek in Woking opgebouwd. Alonso kan dit jaar dus niet profiteren van de expertise van Andretti Autosport en ervaren teamgenoten, aangezien hij de enige coureur is in het nieuwe IndyCar-team van McLaren Racing.

Op Texas Motor Speedway werd er in de ochtend slechts één installatieronden gereden vanwege een technisch probleem. In de middag kwam Alonso tot 105 ronden in de #66 bolide en concludeerde na afloop dat de nieuwe low downforce kit een stuk minder downforce heeft dan de auto waarmee hij in 2017 reed.

De wagens zijn met de nieuwe aero kit lastiger te besturen doordat ze iets minder downforce hebben. Je zult de afstelling met deze kit dus iets anders moeten optimaliseren en het zal ook erg afhangen of we op Indy veel wind hebben, wat de temperatuur is en hoe deze wagen zich gedraagt in verkeer.”

Video: Fernando Alonso test nieuwe IndyCar

Fernando Alonso test nieuwe IndyCar op Texas Motor Speedway

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *