in

FIA WEC 2015 – Porsche wint prachtige race in Fuji

Porsche heeft haar zaken goed op orde in het FIA World Endurance Championship. De eerste twee races vielen nog ten prooi aan Audi, maar vervolgens won Porsche op Le Mans, Nürburgring, Austin en afgelopen weekend op Fuji Speedway. Timo Bernhard, Mark Webber en Brendon Hartley hebben door drie zeges op rij nu de leiding in het kampioenschap overgenomen van André Lotterer, Marcel Fässler en Benoît Tréluyer.

De race begon door de regen achter de safety car, na 40 minuten werd het veld losgelaten en nam Audi de leiding in de race door rijdersfouten van de Porsche coureurs. Naarmate de omstandigheden verbeterden kwamen de Porsches beter in hun ritme en aan het begin van het derde uur nam Porsche de leiding in de race. Vervolgens ontstond er een prachtig duel tussen Audi #7 en Porsche #17 voor de tweede plaats in de race. Rondenlang wisselde de twee LMP1-bolides van positie maar uiteindelijk bleek Porsche #17 toch te snel voor de Audi.

Beide Porsche 919 Hybrid’s reden uiteindelijk naar een grote voorsprong op Audi waarna de teamleiding besloot om #18 en #17 van positie te laten wisselen zodat Bernhard, Webber en Hartley de leiding in het kampioenschap konden overnemen.

Hieronder vind je highlights van de zes uurs race op Fuji Speedway en dat prachtige gevecht tussen Audi en Porsche om de tweede positie.

Video: FIA WEC 2015 – Fuji Highlights

Battle Audi #7 en Porsche #17

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Radical RXC hot lap

Deze straatlegale raceauto moet wel sneller zijn dan de McLaren P1

Ferrari 430 Scuderia vs 360 CS

Ferrari Challenge Stradale vs Ferrari 430 Scuderia Rev Battle